nieuws

Bodemprocedure over parkeerdek

bouwbreed

Vastgoedbeheer Van Herk Groep uit Rotterdam start een bodemprocedure tegen de gemeente Meppel

De onderneming wil dat de gemeente het opnieuw asfalteren van het parkeerdek van winkelcentrum Swaenenborgh voor haar rekening neemt. Het parkeerdek wordt de komende twee maanden van een 400.000 euro kostende nieuwe asfaltlaag voorzien, omdat eigenaren van onderliggende winkels klagen over lekkage. De waterproblemenworden veroorzaakt door gaten en scheuren in de onderste lagen van het parkeerdek. De eigenaar stelde eerder dit jaar de gemeente voor de kosten voor de opknapbeurt te delen, maar weigerde dit. De voorzieningenrechter in Assen stelde in januari dat de gemeente alleen verantwoordelijk is voor de parkeerfunctie van het dek en niet voor het onderhouden ervan. In een bodemprocedure hoopt de Van Herk Groep alsnog gelijk te krijgen. Het delen van de kosten is niet meer aan de orde. Het bedrijf wil alle onderhoudskosten op de gemeente verhalen.

Reageer op dit artikel