nieuws

Binnenwandsysteem IsoBouw en Promat weert twee uur brand

bouwbreed Premium

Een indrukwekkende optelsom noemt Marco Buijk van IsoBouw Systems het: IsoBouw Xire plus Promat Masterimpact-RH staat gelijk aan 120 minuten brandwerendheid. Als het even kan brengen IsoBouw Systems en Promat in het tweede kwartaal van dit jaar een gezamenlijk product op de markt; een ‘behangklaar’ binnenwandsysteem. Dat bestaat uit twee volvlak verlijmde calciumsilicaatplaten van het […]

Een indrukwekkende optelsom noemt Marco Buijk van IsoBouw Systems het: IsoBouw Xire plus Promat Masterimpact-RH staat gelijk aan 120 minuten brandwerendheid. Als het even kan brengen IsoBouw Systems en Promat in het tweede kwartaal van dit jaar een gezamenlijk product op de markt; een ‘behangklaar’ binnenwandsysteem. Dat bestaat uit twee volvlak verlijmde calciumsilicaatplaten van het type Masterimpact-RH met een plaat van het onbrandbare isolatiemateriaal dat IsoBouw Systems onder de naam Xire verkoopt. Enkele voordelen: een laag gewicht en ongevoelig voor vocht. Een brandtest volgens EN 1364-1 leerde dat een proefwand uit het gezamenlijke product in elk geval 120 minuten brand weert. “Deze laboratoriumwaarde wordt ook in de praktijk gehaald”, meent Buijk omdat de test een afspiegeling is van de werkelijkheid. Met richtlijnen voor de montage willen Promat en IsoBouw Systems de brandveilige installatie van hun product bevorderen. Zodra het binnenwandsysteem op de markt komt zullen de producten adviseurs op pad sturen die de monteurs raad geven. Buijk: “Wie het testrapport leest kan daar ook de juiste manier van monteren uit halen.”

Reageer op dit artikel