nieuws

Bilfinger ziet toekomst in steenkoolcentrales

bouwbreed

Bilfinger Berger levert voor 140 miljoen euro de pijpleidingsystemen voor twee kolengestookte energiecentrales in de Duitse stad Hamm. Opdrachtgever is RWE Power. Topman Herbert Bodner van het bouwconcern verwacht komende jaren veel werk uit de energiesector te halen. “In Europa is 40 procent van de energiecentrales ouder dan een kwart eeuw. Vele moeten herbouwd of […]

Bilfinger Berger levert voor 140 miljoen euro de pijpleidingsystemen voor twee kolengestookte energiecentrales in de Duitse stad Hamm. Opdrachtgever is RWE Power. Topman Herbert Bodner van het bouwconcern verwacht komende jaren veel werk uit de energiesector te halen. “In Europa is 40 procent van de energiecentrales ouder dan een kwart eeuw. Vele moeten herbouwd of ingrijpend gerenoveerd worden. Dat geeft ons kansen”.
De nieuwe centrales in Hamm (capaciteit ieder 800 megawatt) gaan in 2011 en 2012 aan het net. De twee vervangen installaties van 160 megawatt. De nieuwe centrales hebben een effectiviteit van 46 procent waardoor bij dezelfde prestatie 20 procent minder steenkool wordt gebruikt dan bij oudere centrales.

Reageer op dit artikel