nieuws

Benthem Crouwel scoort met ontwerp Ponte Palazzo

bouwbreed Premium

Het gemeentebestuur van Den Bosch heeft Benthem Crouwel gekozen als architect voor de Ponte Palazzo, een nieuwe wandel- en fietsverbinding tussen het Paleiskwartier en de binnenstad.

Naast Benthem Crouwel waren ook Hans van Heeswijk architecten en Zwart 0x26 Jansma architecten uitgenodigd om een ontwerp te maken. Het college van B en W volgt de keuze van selectiecommissie, die gecharmeerd was van de robuuste uitstraling. In combinatie met kleur en materiaalgebruik is het volgens de commissie een monumentaal ontwerp en ontstaat er ook nog eens een nieuw verblijfsgebied. De brug is ontworpen als park. In de gevouwen cortenstaalplaten zijn planten, zitelementen, leuningen en verlichting opgenomen.
Elk bureau was gevraagd om een korte en een lange variant te maken. De voorkeur van het college gaat uit naar de korte variant, die 13 miljoen euro kost. De gemeenteraad mag kiezen of het de korte of lange variant wordt. De bouw moet in 2010 starten.

Reageer op dit artikel