nieuws

Balm knapt ziekenhuis in Paramaribo op

bouwbreed

Balm Uitwendige Wapening helpt mee aan het behoud van het monumentale Sint Vincentius Ziekenhuis in Paramaribo

Het bedrijf uit Vianen zorgt er onder meer voor dat de fundering en de kenmerkende kolommen aan de buitenkant worden opgeknapt. Tijdens het werk verdwijnt ook een extra verdieping die de fundering te zwaar belastte en een flinke schade veroorzaakte. De fundering was berekend op twee verdiepingen en dreigde onder het gewicht van een derde te bezwijken.
Balm laat een deel van de constructie versterken met koolstoflijmwapening. Het bedrijf brengt plaatselijke aannemers deze voor Suriname nieuwe techniek bij. Daarmee komt er werk voor minstens dertig mensen. Twee experts van Balm houden toezicht op de uitvoering. De renovatie van het ziekenhuis zal anderhalf jaar duren en ruim 2 miljoen euro kosten. Het particuliere ziekenhuis vroeg het bedrijf uit Vianen enkele jaren geleden advies over de betonrot waaronder het gebouw leed.

Reageer op dit artikel