nieuws

Arcadis projectmanagerin haven van Oman

bouwbreed

Arcadis gaat in Oman aan de slag als projectmanager bij de realisatie van een bedrijfscomplex ter waarde van 1 miljard euro

De opdracht komt van de Braziliaanse mijnbouwer Vale. Het werk wordt uitgevoerd in samenwerking met de lokale partner W.J. Towell. De order levert Arcadis een omzet van 8,35 miljoen euro op.
Arcadis en Towell staan voor de taak in de haven van Sohar voorzieningen aan te leggen voor de productie en overslag van pellets, en ertskorrels voor de staalindustrie. De terminal moet in staat zijn schepen van 400.000 ton te ontvangen. Een distributiecentrum ontstaat voor jaarlijks 40 miljoen ton ijzererts en pellets. De fabriek voor de productie van de pellets krijgt een capaciteit van 9 miljoen ton per jaar.
De werkzaamheden voor het Vale Oman Industrial Complex zijn enkele weken geleden gestart. Het distributiecentrum en de pelletfabriek moeten in het laatste kwartaal van 2010 gebruiksklaar worden opgeleverd. De opdracht voor het projectmanagement is binnengehaald door het Braziliaanse dochterbedrijf Arcadis Logos.

Reageer op dit artikel