nieuws

Winst Rabo Vastgoed daalt met 157 miljoen

bouwbreed

Rabo Vastgoedgroep heeft vorig jaar een winstdaling van 64 procent moeten slikken. Dat heeft het concern vrijdag bekendgemaakt.

Het nettoresultaat zakte van 243 miljoen in 2007 naar 86 miljoen afgelopen jaar. De Rabo-dochter zag de verkoop van nieuwe woningen in binnen- en buitenland dalen van ruim 13.000 tot 8700. De verslechterde woningmarkt was voor het bedrijf, waaronder Bouwfonds Property Development, MAB Development, FGH Bank en Bouwfonds Real Estate Investment Management vallen, vorig jaar al aanleiding om te ingrijpen. Besloten werd de totale kosten van de groep met 10 procent terug te brengen. Of de maatregelen gepaard zijn gegaan met gedwongen ontslagen, is vooralsnog onbekend.
De onderneming houdt ondanks de verslechterde resultaten vertrouwen. “De stevige marktposities en betrokkenheid van een sterke aandeelhouder bij het financieren van de activiteiten, geeft ons een goede uitgangspositie om in deze onstuimige markt te opereren”, aldus de Rabo Vastgoedgroep.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels