nieuws

VS steekt 28 miljard dollar in infraprojecten

bouwbreed

Van de honderden miljarden die president Barack Obama stopt in zijn herstelplan voor de economie, gaat 28 miljard dollar naar investeringen in wegen. Dat redt tot eind volgend jaar 150.000 banen, meer dan de grote drie autofabrikanten de afgelopen drie jaar hebben afgestoten. Obama noemt het “het grootste nieuwe investeringsprogramma in Amerika’s infrastructuur sinds president […]

Van de honderden miljarden die president Barack Obama stopt in zijn herstelplan voor de economie, gaat 28 miljard dollar naar investeringen in wegen. Dat redt tot eind volgend jaar 150.000 banen, meer dan de grote drie autofabrikanten de afgelopen drie jaar hebben afgestoten. Obama noemt het “het grootste nieuwe investeringsprogramma in Amerika’s infrastructuur sinds president Eisenhower”. Wat hem betreft kunnen de staten direct beginnen. De komende weken worden nog meer dan 200 extra projecten bekend. Van de in totaal 3,5 miljoen banen die Obama met zijn herstelplan van 787 miljard dollar wil behouden en creëren de komende twee jaar, moeten er 400.000 in de bouw komen.

Reageer op dit artikel