nieuws

Vorst nekt gevelstenen parkeergarage Almelo

bouwbreed

Stukjes en schilfers van gevelstenen in de parkeergarage aan het Stadhuisplein in Almelo laten los. Twee gevelzijden zijn uit voorzorg afgezet voor het publiek. Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis is bezig om duizenden nieuwe stenen te metselen. Volgens een woordvoerder van Roosdom Tijhuis is een combinatie van vocht en vorst de boosdoener. “Door de lange vorstperiode zijn […]

Stukjes en schilfers van gevelstenen in de parkeergarage aan het Stadhuisplein in Almelo laten los. Twee gevelzijden zijn uit voorzorg afgezet voor het publiek. Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis is bezig om duizenden nieuwe stenen te metselen.
Volgens een woordvoerder van Roosdom Tijhuis is een combinatie van vocht en vorst de boosdoener. “Door de lange vorstperiode zijn stenen losgeknapt. Er was water in het verdiepte voegwerk en uiteindelijk in de stenen doorgedrongen. Vooral schilfers van de buitenste kant van de stenen laten los. Het is niet zo dat complete stenen naar beneden komen”.
Roosdom Tijhuis vervangt sinds enkele weken duizenden stenen in het al tientallen jaren bestaande gebouw. De nieuwe stenen worden geïmpregneerd, zodat indringing van water wordt voorkomen. Het werk loopt op zijn eind, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel