nieuws

Ventana buigt pvc-profiel tot kozijn

bouwbreed Premium

Pvc-profielen laten zich moeilijk in vorm buigen voor Nederlandse kozijnen. Dat heeft te maken met het verschil in bouwdiepte, zegt profielbuiger Ventana uit het Duitse Vreden: 120 millimeter voor Nederland en 60 tot 90 millimeter voor Duitsland. Door de grotere diepte kan in de binnenste boog materiaal ophopen en verliest de buitenste boog aan sterkte. […]

Pvc-profielen laten zich moeilijk in vorm buigen voor Nederlandse kozijnen. Dat heeft te maken met het verschil in bouwdiepte, zegt profielbuiger Ventana uit het Duitse Vreden: 120 millimeter voor Nederland en 60 tot 90 millimeter voor Duitsland. Door de grotere diepte kan in de binnenste boog materiaal ophopen en verliest de buitenste boog aan sterkte. Ventana lost die problemen op met een speciale buigtafel, aangepaste vullers en ander speciaal gereedschap. De Duitse onderneming zegt ook profielen in een kleine straal te kunnen buigen om er een compleet, stabiel en inbraakveilig raam van te maken. Ventana verstevigt kleinere bogen met een PE-versterking en grotere met een sterkere staalkern. Het bedrijf verwerkt de profielsystemen aluplast 4000 NL, K-vision van Kömmerling, systeem 8000 NL Plus van Gealan, Corona CT 70 Accent van Schüco; Rehau Character Design 70, Deceuninck systeem Zenow Royal en NL Topline 104 van Veka.

Reageer op dit artikel