nieuws

Uitbreiding WUR op terrein De Born

bouwbreed

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) krijgt een tweede onderwijsgebouw op het campusterrein De Born. Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam heeft deze week de opdracht gekregen het gebouw Forum II te ontwerpen. Het onderwijsgebouw, dat naast Forum I komt, krijgt een oppervlakte van ongeveer 13.000 vierkante meter. De collegezalen, waarvan sommige kunnen worden gekoppeld tot grote […]

Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR) krijgt een tweede onderwijsgebouw op het campusterrein De Born. Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam heeft deze week de opdracht gekregen het gebouw Forum II te ontwerpen.
Het onderwijsgebouw, dat naast Forum I komt, krijgt een oppervlakte van ongeveer 13.000 vierkante meter. De collegezalen, waarvan sommige kunnen worden gekoppeld tot grote aula’s, komen op de eerste verdieping. Hoger in het gebouw komen instructielokalen en praktijkruimten. Daarnaast is een aantal studielandschappen bedacht, verspreid over het hele gebouw, en een studentenrestaurant op de begane grond. De Wageningse universiteit hoopt het gebouw in september 2012 in gebruik te nemen.
Ector Hoogstad Architecten heeft ervaring op het gebied van onderwijsgebouwen. Gisteren publiceerde Cobouwhet ontwerp van de nieuwe Technische Universiteit Eindhoven. Eerder ontwierp Ector complexonderdelen voor de universiteiten van Delft en Twente.

Reageer op dit artikel