nieuws

Twee ecoducten in plan ‘Veluwe 2010’

bouwbreed Premium

De gemeente Ede kan twee ecoducten op haar grondgebied bijschrijven. De wildpassages zijn bedoeld om natuurgebieden aan beide zijden van een weg of spoorlijn met elkaar te verbinden. De bruggen komen over de A12 en de N310. Het project maakt deel uit van het beleidsplan ‘Veluwe 2010’ waarin de provincie Gelderland en Rijk samenwerken. Op […]

De gemeente Ede kan twee ecoducten op haar grondgebied bijschrijven. De wildpassages zijn bedoeld om natuurgebieden aan beide zijden van een weg of spoorlijn met elkaar te verbinden. De bruggen komen over de A12 en de N310.
Het project maakt deel uit van het beleidsplan ‘Veluwe 2010’ waarin de provincie Gelderland en Rijk samenwerken. Op de Veluwe zijn in totaal zeven ecoducten gepland. Initiatiefnemers zijn het ministerie van Landbouw, Rijkswaterstaat, ProRail en de provincie Gelderland. De financiën komen uit de kas van de rijksoverheid en de provincie.
De Veluwe is een van de belangrijkste natuurgebieden van Nederland, maar tegelijkertijd ook zeer versnipperd. De wegen en spoorwegen die het gebied doorkruisen zijn voor de dieren vrijwel onneembare obstakels. Dat geldt met name voor de drukke provinciale wegen en de rijkswegen.
Voor de beide ecoducten op het grondgebied van Ede worden afzonderlijke bestemmingsplanprocedures gevoerd. Het eerste, die de wildpassage over de A12 betreft, ligt vanaf 26 maart ter inzage.

Reageer op dit artikel