nieuws

Softwareleverancier NPQ en hogeschool werken samen

bouwbreed Premium

Softwareleverancier NPQ Solutions en de Hogeschool Utrecht gaan samenwerken bij de duale hbo-opleiding Integrated Building 0x26 Engineering.

De Hogeschool Utrecht leidt op voor de studierichting Integrated Building 0x26 Engineering, waarin bouwkunde en installatietechniek voorop staat. Het gaat om een opleiding waarbij de studenten zowel leren in de praktijk als in de collegebanken. Zij zijn in dienst van een bedrijf en voeren binnen hun werk opdrachten uit. Daarmee behalen ze studiepunten. Ook volgen ze lessen op de hogeschool en studeren ze thuis.
Omdat het voor deze groep belangrijk is dat ze leren werken met geavanceerde programmatuur hebben de Hogeschool Utrecht en NPQ Solutions, dat software levert voor installatietechniek en facility management, de handen ineen geslagen. Beide partijen geven aan voordeel te verwachten van de samenwerking.
De studenten gaan aan de slag met computerprogramma’s die in de praktijk veelvuldig worden gebruikt. “Zo maken ze direct kennis met het integrale karakter, doordat in de practica ook koppelingen met rekensoftware aan bod komen”, vertelt Hannie Schaap, de cursusleider van Hogeschool Utrecht.
Martin Pierik, directeur van NPQ, constateert dat er steeds meer projecten komen waarbij gebruik wordt gemaakt van virtuele gebouwmodellen. “Het is van belang dat op dit vlak kennis wordt opgebouwd bij opdrachtgevers en de diverse bouwpartners.” Want, legt hij uit, dit soort werk, stelt andere eisen aan tekenaars en werkvoorbereiders dan traditionele bouwprojecten. “De opleiding voorziet in die behoefte en de samenwerking biedt ons de kans voorop te blijven in ontwikkeling en te blijven investeren in onderwijs en innovatie.”

Reageer op dit artikel