nieuws

Slijtlaag Boligrip komt goed uit metingen

bouwbreed

Een stroef wegdek verkleint de kans dat een auto te lang moet remmen of in de slip raakt. Ook fietsers en voetgangers profiteren van de stroefheid van bijvoorbeeld de naadloze kunststof slijtlagen die Bolidt aanbiedt onder de merknaam Boligrip, zegt de leverancier uit Hendrik Ido Ambacht. De veiligheidsnorm voor gemotoriseerd verkeer is minimaal 0,38 voor […]

Een stroef wegdek verkleint de kans dat een auto te lang moet remmen of in de slip raakt. Ook fietsers en voetgangers profiteren van de stroefheid van bijvoorbeeld de naadloze kunststof slijtlagen die Bolidt aanbiedt onder de merknaam Boligrip, zegt de leverancier uit Hendrik Ido Ambacht. De veiligheidsnorm voor gemotoriseerd verkeer is minimaal 0,38 voor bestaande wegdekken. Bij nieuwe wegdekken, waarbij de bovenlaag is afgestrooid met steenslag, moet de gemiddelde stroefheid tussen de rijsporen tenminste 0,52 zijn en in de rijsporen tenminste 0,45. De stroefheid die onderzoeker KOAC NPC mat op de wegdekken waar Boligrip is toegepast haalt deze eis ruim, zegt Bolidt. Dat is bijvoorbeeld het geval op de Hollandse Brug, Moerdijkbrug, de brug bij Hagestein en de Calandbrug.

Reageer op dit artikel