nieuws

Schilders hopen op lagere verfprijzen

bouwbreed

Schildersbranchevereniging Fosag is blij met de brief van verf- en chemieconcern Akzo aan zijn leveranciers waarin het oproept de prijzen met 10 procent te verlagen.

Fosag rekent erop dat Akzo de lagere prijzen doorberekent aan zijn afnemers, de schilders. De Nederlandse schildersbranche is een groot afnemer van de verfproducten van Akzo-Nobel.
Fosag-voorzitter Jan van Walsem heeft goede hoop. “Akzo-Nobel kondigde woensdag in RTL Nieuws aan dat het bedrijf de pijn van de recessie wil delen. Ook de schildersbedrijven voelen de recessie, vooral onze nieuwbouwschilders hebben het momenteel zwaar.” Akzo-Nobel zal volgens Van Walsem met lagere verfprijzen een belangrijke steun in de rug geven aan de schildersbedrijven in Nederland.
De branchevereniging roept de gehele verfbranche op het voorbeeld van Akzo-Nobel te volgen en de verfprijzen voor professioneel gebruik tot 10 procent te verlagen.
Of Akzo de prijzen voor zijn verfproducten zal verlagen, is de vraag. Het chemieconcern gaat op dit moment gebukt onder de economische neergang, bleek bij de presentatie van de jaarcijfers in februari. Akzo kondigde aan ingrijpend te gaan reorganiseren.

Reageer op dit artikel