nieuws

Roermond wil bredere Maasbrug

bouwbreed

De gemeente Roermond wil dat de Maasbrug snel wordt verbouwd. Tussen de vier banen dient in het midden een afscheiding te komen en de weg moet breder, schrijft de gemeente aan de provincie Limburg. Aanleiding is een ongeluk afgelopen zaterdag, waarbij een dronken Pool op de weg keerde en een ongeluk veroorzaakte. Daarbij raakten zes […]

De gemeente Roermond wil dat de Maasbrug snel wordt verbouwd. Tussen de vier banen dient in het midden een afscheiding te komen en de weg moet breder, schrijft de gemeente aan de provincie Limburg. Aanleiding is een ongeluk afgelopen zaterdag, waarbij een dronken Pool op de weg keerde en een ongeluk veroorzaakte. Daarbij raakten zes mensen gewond.
De zoveelste keer, aldus de gemeente. Roermond wil de weg verbreden door twee naastgelegen ventweggetjes, die vooral als fietspad dienen, bij de weg te betrekken. Aan de buitenkant van de brug zouden dan nieuwe fietspaden kunnen hangen. Renovatie van de Maasbrug zit al langer in de pen, als onderdeel van het opknappen van de N280 tussen Roermond en Weert. Roermond wil wat betreft de brug de lange procedure niet afwachten.

Reageer op dit artikel