nieuws

Risicobeoordeling moet prioriteit aannemer zijn

bouwbreed

Het inventariseren van risico’s moet voor aannemers een van de topprioriteiten zijn. Dat zegt FIEC-voorzitter Dirk Cordeel. “Elk efficiënte strategie op het gebied van veiligheid en gezondheid is gebaseerd op samenwerking tussen werkgevers en werknemers en moet door elk bouwbedrijf ingevoerd worden”, vindt hij. Reden is dat ondanks alle inspanningen tot nu toe de bouw […]

Het inventariseren van risico’s moet voor aannemers een van de topprioriteiten zijn. Dat zegt FIEC-voorzitter Dirk Cordeel. “Elk efficiënte strategie op het gebied van veiligheid en gezondheid is gebaseerd op samenwerking tussen werkgevers en werknemers en moet door elk bouwbedrijf ingevoerd worden”, vindt hij. Reden is dat ondanks alle inspanningen tot nu toe de bouw nog steeds hoge ongevallencijfers kent.
De Europese bouwfederatie is door Europees Commissaris Sociale Zaken Špidla officieel erkend als partner in de campagne van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk over risicobeoordeling. Voor de FIEC is het nu de uitdaging om samen met de Europese federatie van bouw- en houtbonden een veiligheids- en gezondheidscultuur te promoten.

Reageer op dit artikel