nieuws

Risico’s tunnel A9 Amstelveen in kaart

bouwbreed

De fasering van de ondertunneling van de A9 en het gebied er omheen is een van de risico’s die de gemeente Amstelveen in kaart heeft gebracht. De risicoanalyse levert vijf thema’s op waarbinnen het nodig is scherp op te letten. Bij de uitbreiding van het wegennet rond Amstelveen heeft de gemeente een twee kilometer lange […]

De fasering van de ondertunneling van de A9 en het gebied er omheen is een van de risico’s die de gemeente Amstelveen in kaart heeft gebracht. De risicoanalyse levert vijf thema’s op waarbinnen het nodig is scherp op te letten. Bij de uitbreiding van het wegennet rond Amstelveen heeft de gemeente een twee kilometer lange tunnel bedongen. De gemeente gaat de A9-zone in het hart van de stad opnieuw inrichten en betaalt daarvoor 100 miljoen euro mee aan de tunnel, van de in totaal 800 miljoen.
Om geen al te grote financiële risico’s te lopen gaat de gemeente de fasering van zowel de gebiedsontwikkeling als de tunnelbouw goed in kaart brengen. Andere risico’s zijn de samenwerking met Rijkswaterstaat en het draagvlak bij de inwoners van de gemeente. Ook is er spanning tussen de politieke dynamiek en het projectproces. Tot slot blijkt de ontwikkeling van hoogwaardig openbaar vervoer een belangrijke succesfactor.

Reageer op dit artikel