nieuws

Raad van State keurt rondweg Didam af

bouwbreed

Opnieuw wordt de aanleg van de Randweg-Zuid bij Didam uitgesteld door een beslissing van de Raad van State. Die oordeelde dat de provincie Gelderland ten onrechte het bestemmingsplan voor de weg heeft goedgekeurd. De provincie moet het onderzoek naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit overdoen. Dit zal een vertraging opleveren van meer dan een jaar, […]

Opnieuw wordt de aanleg van de Randweg-Zuid bij Didam uitgesteld door een beslissing van de Raad van State. Die oordeelde dat de provincie Gelderland ten onrechte het bestemmingsplan voor de weg heeft goedgekeurd. De provincie moet het onderzoek naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit overdoen. Dit zal een vertraging opleveren van meer dan een jaar, zo verwacht de gemeente Montferland waar Didam onder valt. Het is de tweede keer dat de Raad van State een streep haalt door de plannen. In 2007 stelde de rechter een bezwaarmaker in het gelijk, omdat de weg over zijn bedrijventerrein zou lopen. De weg ligt al dertig jaar in de planning.

Reageer op dit artikel