nieuws

Porvoo bouwt CO2-neutraal stadsdeel

bouwbreed Premium

De Finse gemeente Porvoo ontwikkelt een energiezuinig CO2-neutraal stadsdeel op een oppervlakte van 400 hectare. Het stadsdeel moet onderdak bieden aan 6000 inwoners en krijgt op nationaal niveau de functie van demonstratieproject. Partners in het project zijn onder meer het energiebedrijf van Porvoo en ontwikkelingsmaatschappij Posintra. Volgens Posintra ligt de lat hoog en zal daarom […]

De Finse gemeente Porvoo ontwikkelt een energiezuinig CO2-neutraal stadsdeel op een oppervlakte van 400 hectare. Het stadsdeel moet onderdak bieden aan 6000 inwoners en krijgt op nationaal niveau de functie van demonstratieproject.
Partners in het project zijn onder meer het energiebedrijf van Porvoo en ontwikkelingsmaatschappij Posintra. Volgens Posintra ligt de lat hoog en zal daarom tevens een beroep moeten worden gedaan op expertise in het buitenland.
De aanzet voor bouw van het stadsdeel met de naam Skaftärr zal worden gegeven met een inventarisatie van de beschikbare oplossingen en de opstelling van diverse alternatieve modellen. Porvoo, 50 kilometer oostelijk van Helsinki, wil volgend jaar met de bouw beginnen.

Reageer op dit artikel