nieuws

Platte daken ontberen vaak een goede valbeveiliging

bouwbreed

Corporaties en gemeenten doen weinig aan het aanbrengen van permanente valbeveiliging op gebouwen met platte daken. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing in opdracht van Eurosafe Solutions.

Twee derde van de corporaties en bijna zes op de tien gemeenten zeggen goed op de hoogte te zijn van wet- en regelgeving op het gebied van werken op hoogte. Daarbij hoort ook de verplichting om maatregelen te nemen bij werken vanaf 2,5 meter hoogte. Toch heeft een minderheid van de corporatiegebouwen en gemeentelijke gebouwen met platte daken een valbeveiliging, zo blijkt uit het onderzoek.
De regels voor werken op hoogte, die sinds juli 2006 van kracht is geworden, zijn van toepassing op iedereen die werkzaamheden plant, uitvoert, controleert en opdrachten verstrekt. Ze zijn van toepassing op werkgever en werknemer, maar ook bijvoorbeeld op gebouweigenaren.
Ondanks die verplichte maatregelen en de redelijke kennis die gebouweigenaren als corporaties en gemeenten hebben, passen ze die permanente beveiliging nauwelijks toe.

Reageer op dit artikel