nieuws

Ontwerpwedstrijd visie op Amsterdam in de toekomst

bouwbreed Premium

Teams met in totaal 250 studenten van de Amsterdamse universiteiten, hogescholen en ROC Amsterdam ontwikkelen de komende maanden visies op Amsterdam in de toekomst.

Zij denken na over de trends waarmee de stad de komende tien tot dertig jaar rekening moet houden. In september bepaalt een jury de winnaars van de ontwerpwedstrijd.
Burgemeester en wethouders gaven gisteren de aftrap voor de ontwerpwedstrijd. Sportwethouder Gehrels ziet wel wat in extra uitbreiding van IJburg. Het IJ-meer is voor haar de ideale locatie voor de bouw van het Olympisch dorp voor de spelen die Amsterdam in 2028 graag wil organiseren.
Haar collega Ossel van sociale cohesie droomt van een Sloterplas met iconen en een groots stadstrand. Ook is hij voorstander van extra woningbouw in het havengebied.
Wethouder Asscher van economische zaken wil van Amsterdam een ‘solar city’ maken; vestigingsplaats van bedrijven op gebied van duurzame energieopwekking.
De ontwerpwedstrijd vormt onderdeel van een publiekscampagne om de komende tijd met grote groepen Amsterdammers te praten over de toekomst van de stad.
De definitieve visie op de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling wordt in 2010 vastgesteld.

Reageer op dit artikel