nieuws

Ongeldige inschrijving

bouwbreed

Ongeldige inschrijving Met licht afgrijzen las ik het stuk van Ron Reijnders (Verbod op correctie inschrijving onterecht, Cobouw 30 maart, pagina 13) over de uitspraak van de Rechtbank Alkmaar. Reijnders kritiek op deze uitspraak is zeer onterecht en ook zeer onjuist. De rechtbank heeft gedaan wat zij moest doen, en dat is bepalen dat inschrijvingen […]

Ongeldige inschrijving
Met licht afgrijzen las ik het stuk van Ron Reijnders (Verbod op correctie inschrijving onterecht, Cobouw 30 maart, pagina 13) over de uitspraak van de Rechtbank Alkmaar.
Reijnders kritiek op deze uitspraak is zeer onterecht en ook zeer onjuist. De rechtbank heeft gedaan wat zij moest doen, en dat is bepalen dat inschrijvingen die niet besteksconform zijn gedaan, ongeldig zijn. Iedereen die iets weet van aanbestedingen kent die regel. De correctieregeling van 01.01.04 van de RAW-bepalingen, waarop eiseres een beroep deed, is in dit geval niet van toepassing, al was het alleen maar omdat het hier niet ging om kennelijk onredelijke verrekenprijzen, maar om een niet besteksconforme inschrijving. En natuurlijk was het BAO niet van toepassing. Het BAO geeft voorschriften over Europese aanbestedingen. Hier betrof het een onderhandse, dus nationale aanbesteding.
Ook de kritiek van Reijnders dat de rechter hier een praktijkfout maakt, is dus onjuist. Het spijt mij te moeten zeggen dat het stuk van Reijnders van geen kanten klopt en beter niet gepubliceerd had kunnen worden.

Reageer op dit artikel