nieuws

Onderzoeksbureau kiest voor Lange Wapperproject

bouwbreed

Voor de Vlaamse minister van ruimtelijke ordening, Dirk van Mechelen, is de kogel door de kerk. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft de twee alternatieve plannen voor het omstreden Lange Wapperproject in Antwerpen naar de prullenmand verwezen.

Volgens het onderzoeksbureau is de geplande tunnel-brugconstructie – ook wel Oosterweelverbinding genoemd – die de Grote Ring rond Anwerpen volledig moet maken, verreweg de beste optie. Het gaat om het project van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel.
Eerder bleek al dat het oorspronkelijke plan ook bij de Vlaamse regering de voorkeur genoot, maar wegens de massale kritiek werd de kwestie nog eens onderzocht
Van Mechelen: “Van de drie onderzochte mogelijkheden heeft de brug-tunnel variant duidelijk meer voordelen dan de twee andere. Wat mij betreft is de discussie over het tracé daarmee definitief beslecht.”

Reageer op dit artikel