nieuws

Norm behandelt houten ribpanelen

bouwbreed Premium

Het centrum van normalisatie NEN heeft het ontwerp van de Europese norm NEN-EN 594 ter kritiek gepubliceerd. De norm is een herziening van de norm voor de beproeving van houten ribpanelen uit 1995. Hij geeft regels voor de bepaling van de sterkte en stijfheid van wanden van houten ribpanelen. Toepassing van de regels leidt tot […]

Het centrum van normalisatie NEN heeft het ontwerp van de Europese norm NEN-EN 594 ter kritiek gepubliceerd. De norm is een herziening van de norm voor de beproeving van houten ribpanelen uit 1995. Hij geeft regels voor de bepaling van de sterkte en stijfheid van wanden van houten ribpanelen. Toepassing van de regels leidt tot vergelijking van prestaties van verschillende panelen en gegevens voor het constructief ontwerp. De methode kan ook worden gebruikt voor afwijkende vormen en maten, alternatieve bevestigingswijzen, deels beschoten panelen en combinaties.

Reageer op dit artikel