nieuws

Montage kozijnen bepaalt garantie

bouwbreed

Niet alleen de keuze voor de juiste beglazing, maar ook de montage op de bouwplaats bepaalt de garantie. Dat bleek op een informatiebijeenkomst van Maco Beschläge en Saint Gobain Glass Solutions. Beglaasde en afgelakte concept III-kozijnen en -ramen worden onder garantie geplaatst, waarbij het risico voor de timmerindustrie is. Vaak worden de kozijnen en ramen […]

Niet alleen de keuze voor de juiste beglazing, maar ook de montage op de bouwplaats bepaalt de garantie. Dat bleek op een informatiebijeenkomst van Maco Beschläge en Saint Gobain Glass Solutions. Beglaasde en afgelakte concept III-kozijnen en -ramen worden onder garantie geplaatst, waarbij het risico voor de timmerindustrie is. Vaak worden de kozijnen en ramen al vroeg in de ruwbouwfase geplaatst. Dan gaat de waarde van het concept verloren en blijft het risico op beschadiging en faalkosten groot.
Volgens Harold Wisselink, directeur van Maco Nederland, is het de vraag of in dat geval nog wel sprake van garantie kan zijn. Wisselink wees op de praktijkrichtlijn NPR 3577, die bepaalt of wel of geen garantie wordt verleend. Vooraf beglaasde en afgelakte kozijnen en ramen horen pas aan het eind van de ruwbouw te worden geplaatst.

Reageer op dit artikel