nieuws

Lagere winst voorWaterschapsbank

bouwbreed Premium

De Nederlandse Waterschapsbank is vorig jaar veel minder winstgevend geweest dan in 2007. Onder de streep bleef er 9 miljoen euro over, tegenover 71 miljoen euro in het jaar ervoor. De Waterschapsbank zegt last gehad te hebben van de grote onzekerheid op de financiële markten. In januari had de Waterschapsbank al voorlopige cijfers naar buiten […]

De Nederlandse Waterschapsbank is vorig jaar veel minder winstgevend geweest dan in 2007. Onder de streep bleef er 9 miljoen euro over, tegenover 71 miljoen euro in het jaar ervoor. De Waterschapsbank zegt last gehad te hebben van de grote onzekerheid op de financiële markten.
In januari had de Waterschapsbank al voorlopige cijfers naar buiten gebracht. Toen rekende de bank nog op een winst over 2008 van 5 miljoen euro.
De winst werd vorig jaar met name gedrukt door een afname van de waarde van staatsgegarandeerde beleggingen, zoals staatsobligaties. De waarde van de verstrekte leningen kwam uit op ruim 7 miljard euro, iets boven het recordniveau van 2007.
De Waterschapsbank verstrekt leningen aan waterschappen en lagere overheden voor initiatieven op het gebied van water en milieu. De bank is in handen van de staat en de waterschappen.

Reageer op dit artikel