nieuws

Krachten gebundeld voor project Twickel

bouwbreed

Het 4000 hectare grote landgoed Twickel bij Delden wordt herontwikkeld. De provincie Overijssel, de regio Twente, het waterschap Regge en Dinkel en de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente bundelen in dit project de krachten. De besturen van de initiatiefnemende partijen stellen de ontwikkelvisie en het bijbehorende uitvoeringsplan in de zomer vast. De visie […]

Het 4000 hectare grote landgoed Twickel bij Delden wordt herontwikkeld. De provincie Overijssel, de regio Twente, het waterschap Regge en Dinkel en de gemeenten Borne, Hengelo en Hof van Twente bundelen in dit project de krachten.
De besturen van de initiatiefnemende partijen stellen de ontwikkelvisie en het bijbehorende uitvoeringsplan in de zomer vast. De visie is in nauwe samenwerking met de bewoners op Twickel, belangengroepen en deskundigen opgesteld. De uitgangspunten vormen versterking van de verschillende cultuurlandschappen, zoals de beekdalen, voormalige markegronden en park Twickel. Verder zetten de plannenmakers zich in voor herstel van de natuurlijke loop van de beken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels