nieuws

Kassen gesloopt voor natuur en nieuwbouw

bouwbreed

De Groene Hart-gemeente Nieuwkoop wil het glastuinbouwgebied in de polder Noordse Buurt veranderen in een natuurgebied. De kosten bedragen 53 miljoen euro. Nieuwkoop wil de operatie deels financieren door 450 woningen te bouwen. Daarnaast rekent de gemeente op een subsidie van 11 miljoen euro van het Rijk. Provinciale Staten bekijken of een wijziging van het […]

De Groene Hart-gemeente Nieuwkoop wil het glastuinbouwgebied in de polder Noordse Buurt veranderen in een natuurgebied. De kosten bedragen 53 miljoen euro. Nieuwkoop wil de operatie deels financieren door 450 woningen te bouwen. Daarnaast rekent de gemeente op een subsidie van 11 miljoen euro van het Rijk. Provinciale Staten bekijken of een wijziging van het streekplan mogelijk is, dat bouw mogelijk maakt.
Het kassengebied kampt met veel problemen. De plek ligt geïsoleerd, de kavels zijn te klein, de bodem daalt en de tuinbouw onttrekt veel water. Voor de eventueel vertrekkende tuinders heeft de gemeente een locatie op het oog bij de kern Nieuwveen.

Reageer op dit artikel