nieuws

Hurks breidt belang Ballast Nedam uit

bouwbreed

Hurks Groep heeft zijn belang in Ballast Nedam vergroot tot 15,4 procent. Dat heeft topman Geert Hurks tegenover deze krant bevestigd.

Vorig jaar september kocht het Eindhovense bouwconcern al ruim een miljoen aandelen Ballast Nedam, oftewel een belang van 10,26 procent. Hurks gaf toen al aan dat hij niet uitsloot op termijn een groter belang te zullen nemen in Ballast Nedam.
“Feitelijk doen we nu wat ik eerder al heb gezegd”, aldus Hurks. “Gelukkig verkeren we financieel gezien in de luxe positie om nog wat procenten bij te kopen. De lagere beurskoers van Ballast Nedam helpt daarbij natuurlijk ook.”
De bestuursvoorzitter benadrukt andermaal niet uit te zijn op een fusie met de grotere branchegenoot. “Dat is niet de intentie”, zegt hij. “Het gaat er ons om een strategisch belang op te bouwen in een bedrijf waarin we veel vertrouwen hebben. We zitten er niet in voor de korte termijn, kijken verder dan de waan van de dag.” Een verdere uitbreiding van het belang, sluit Hurks echter opnieuw niet uit. “Ik zeg altijd: zeg nooit nooit.”

Zorgen

Het Eindhovense bouwconcern was in 2007 goed voor een omzet van 290 miljoen euro. Afgelopen jaar draaide het bedrijf ook goed, aldus Hurks. De definitieve cijfers wil hij nog niet prijsgeven. Dat doet Hurks eind deze maand.
Zorgen heeft de topman vooral over dit jaar. “2009 Wordt een heel andere wereld”, zegt hij. “We staan er op zich goed voor, maar we zullen de gevolgen van de economische verslechtering met man en macht in goede banen moeten leiden.”
Met name het betonbedrijf van de Hurks Groep heeft het moeilijk, doordat grote kantoorprojecten nauwelijks nog van de grond komen.
“Maar we hebben genoeg vet op de botten. We zullen, ondanks de crisis, dan ook blijven ondernemen. Desnoods tegen de stroom in.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels