nieuws

Huizinga wil effect zandsuppleties weten

bouwbreed

Rijkswaterstaat gaat onderzoeken wat het effect van zandsuppleties is op de natuur van de Noordzee, het strand en de achterliggende duinen. Staatssecretaris Huizinga (water) ondertekende gisteren met de Waddenvereniging, Stichting De Noordzee, Vogelbescherming Nederland en Stichting Duinbehoud een overeenkomst. Het onderzoekprogramma voor 2009 zal in april klaar zijn. Sinds 1990 brengt Rijkswaterstaat jaarlijks 12 miljoen […]

Rijkswaterstaat gaat onderzoeken wat het effect van zandsuppleties is op de natuur van de Noordzee, het strand en de achterliggende duinen.
Staatssecretaris Huizinga (water) ondertekende gisteren met de Waddenvereniging, Stichting De Noordzee, Vogelbescherming Nederland en Stichting Duinbehoud een overeenkomst.
Het onderzoekprogramma voor 2009 zal in april klaar zijn. Sinds 1990 brengt Rijkswaterstaat jaarlijks 12 miljoen kuub zand aan op de kust. In het rapport van de commissie-Veerman, Deltaplan twee, staat een voorstel om de gehele kustlijn met een kilometer zand uit te breiden.

Reageer op dit artikel