nieuws

Hoofdkantoor DHVnaar energielabel A

bouwbreed

DHV brengt bij de renovatie van zijn eigen hoofdkantoor het energielabel van G naar A. Het gebouw is bijna 40 jaar oud. In januari 2011 zal de gehele duurzame renovatie afgerond zijn. De werkzaamheden leveren DHV een jaarlijkse energiebesparing op van 100.000 euro. Gebouwen met het energie A-label leveren energieprestaties vergelijkbaar met de huidige eisen […]

DHV brengt bij de renovatie van zijn eigen hoofdkantoor het energielabel van G naar A. Het gebouw is bijna 40 jaar oud. In januari 2011 zal de gehele duurzame renovatie afgerond zijn. De werkzaamheden leveren DHV een jaarlijkse energiebesparing op van 100.000 euro. Gebouwen met het energie A-label leveren energieprestaties vergelijkbaar met de huidige eisen voor nieuwbouw. Om een groot kantoorgebouw uit bouwjaar 1970 op dat niveau te brengen zijn innovatieve oplossingen nodig. Nieuwe installaties zorgen ervoor dat de koeling en warmte efficiënter gebruikmaken van energie. Daarnaast wordt restwarmte en vocht teruggewonnen voor hergebruik. Het gebouw krijgt een nieuwe uitstraling door een volledig transparante glazen gevel die betere daglichttoetreding combineert met zongestuurde lichtwering.

Reageer op dit artikel