nieuws

Honderd houten huizen op ijsbaan Sappemeer

bouwbreed

Op de voormalige ijsbaan in Sappemeer wil Hoogezand-Sappemeer een woonwijk met honderd houten huizen laten bouwen. De locatie van ongeveer 10 hectare grenst aan het Winschoterdiep. Het water van het kanaal wordt ingegraven in de wijk. “Bij zo’n maritieme locatie passen houten woningen”, zegt gemeentelijk projectleider John de Wolf. Dit jaar wordt het bestemmingsplan aangepast […]

Op de voormalige ijsbaan in Sappemeer wil Hoogezand-Sappemeer een woonwijk met honderd houten huizen laten bouwen. De locatie van ongeveer 10 hectare grenst aan het Winschoterdiep. Het water van het kanaal wordt ingegraven in de wijk. “Bij zo’n maritieme locatie passen houten woningen”, zegt gemeentelijk projectleider John de Wolf. Dit jaar wordt het bestemmingsplan aangepast en als alles meezit begint de bouw volgend jaar. De gemeente moet nog marktpartijen benaderen.
Op het terrein vindt een grote asbestsanering plaats die volgende maand klaar moet zijn. Royal Haskoning werkt aan sanering van het grondwater op 70 meter diepte. Op de plek van de nieuwe wijk stond een chemische wasserij. De sanering gebeurt in combinatie met koude-warmteopslag, volgens De Wolf een nieuw procedé. Buizen die de grond ingaan voor de sanering doen tegelijkertijd dienst voor het aardwarmtesysteem.

Reageer op dit artikel