nieuws

Franse bouw verliest 38.000 arbeidsplaatsen

bouwbreed

In de Franse bouw gaan in het eerste halfjaar van 2009 38.000 banen verloren. Vorig jaar wist de constructiesector in Frankrijk juist nog 13.000 nieuwe banen te creëren. Die cijfers komen van het statistiekbureau Insee. Het Franse CBS voorspelt dat de bouwproductie in het eerste kwartaal met 1,9 procent zal inzakken en in de daaropvolgende […]

In de Franse bouw gaan in het eerste halfjaar van 2009 38.000 banen verloren. Vorig jaar wist de constructiesector in Frankrijk juist nog 13.000 nieuwe banen te creëren.
Die cijfers komen van het statistiekbureau Insee. Het Franse CBS voorspelt dat de bouwproductie in het eerste kwartaal met 1,9 procent zal inzakken en in de daaropvolgende drie maanden nog eens met 1 procent. Ook het afgelopen halfjaar kromp de bouw al in, in het vierde kwartaal met 0,8 procent en in het derde kwartaal met 0,4 procent. Daarbij vermeldt Insee dat de openbare werken het een stuk slechter doen dan de uitvoerende bouw.

Reageer op dit artikel