nieuws

Extra bescherming oevers Grensmaas

bouwbreed Premium

De bodem en oevers van de Grensmaas bij Elsloo, Meers en Kotem (België) krijgen extra bescherming. Het gaat om een gezamenlijk project van de Nederlandse Rijkswaterstaat Maaswerken en de Vlaamse De Scheepvaart. Eind februari zijn de voorbereidingen in het gebied begonnen. De hoofdwerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bestortingen op de bodem en oevers van […]

De bodem en oevers van de Grensmaas bij Elsloo, Meers en Kotem (België) krijgen extra bescherming. Het gaat om een gezamenlijk project van de Nederlandse Rijkswaterstaat Maaswerken en de Vlaamse De Scheepvaart.
Eind februari zijn de voorbereidingen in het gebied begonnen.
De hoofdwerkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bestortingen op de bodem en oevers van de Maas. Deze extra bescherming zorgt ervoor dat de stroming van de Maas op veilige afstand blijft van de kaden en de stroomsnelheid wordt beheerst.
Wanneer het werk precies begint, hangt af van het weer en de waterstanden.

Reageer op dit artikel