nieuws

Divisie Infrastructuur goed voor omzet van 160 miljoen

bouwbreed Premium

De in opspraak geraakte divisie Infrastructuur van Janssen de Jong Groep is goed voor een omzet van ruim 160 miljoen euro. Daarmee zorgt het onderdeel voor bijna 30 procent van de totale opbrengsten van het bouwconcern uit Son en Breugel.

De infrapoot heeft naast Meerssen vestigingen in Horst, Valkenswaard, Roermond, Breda en Andelst. Onder de divisie valt ook het bedrijf Twentse Weg- en Waterbouw, dat gevestigd is in Oldenzaal.
Het zwaartepunt van de activiteiten ligt van oudsher in Zuid-Nederland. In Limburg mag het infrabedrijf zich zelfs marktleider noemen. Afgelopen jaren slaagde het bedrijf er in om in de Randstad voet aan de grond te krijgen.
Behalve wegenbouw, houdt Janssen de Jong Infra zich bezig met grondwerk, riolering, kabel- en leidingwerk, bestrating en civiele betonbouw (tunnels en viaducten), maar ook met aanpalende activiteiten als wegmarkeringen, beplantingen en geluidswanden.
Met een totaalomzet van 550 miljoen is Janssen de Jong de tiende aannemer van het land. Het concern telt naast Infrastructuur nog drie divisies: Projectontwikkeling/Bouw, Systeembouw en Caribbean. De bouw- en ontwikkelingsactiviteiten leveren een omzet op van bijna 170 miljoen. In het Caribisch gebied mag Janssen de Jong zich met een omzet van 90 miljoen marktleider noemen.

Reageer op dit artikel