nieuws

Denemarken subsidieert renovatie woningen

bouwbreed

Denemarken trekt 200 miljoen euro uit voor subsidiëring van onderhoud en woningverbeterende maatregelen. Woningbezitters en huurders kunnen op basis van de regeling 40 procent van het arbeidsloon inclusief btw terugkrijgen. Het maximumbedrag is 5400 euro. In geval van energiebesparingsmaatregelen kan ook een subsidie van 20 procent van de materiaalkosten worden verkregen. Bij de verdeling geldt […]

Denemarken trekt 200 miljoen euro uit voor subsidiëring van onderhoud en woningverbeterende maatregelen. Woningbezitters en huurders kunnen op basis van de regeling 40 procent van het arbeidsloon inclusief btw terugkrijgen. Het maximumbedrag is 5400 euro. In geval van energiebesparingsmaatregelen kan ook een subsidie van 20 procent van de materiaalkosten worden verkregen. Bij de verdeling geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. De regering hoopt dat hiermee de zwaar ingezakte activiteit in de bouw kan worden opgekrikt. Bouwwerkgeversfederatie Dansk Byggeri schat dat zo’n 100.000 woningbezitters gebruik zullen maken van de subsidie en dat het initiatief circa tweeduizend arbeidsplaatsen oplevert.

Reageer op dit artikel