nieuws

Deme ziet omzet en winst stijgen

bouwbreed Premium

Het Belgische baggerconcern Deme heeft in 2008 een hogere omzet en meer winst geboekt. Ook het aantal orders steeg. Analisten hadden echter nog meer verwacht. De omzet steeg vorig jaar van 1,3 miljard naar 1,5 miljard euro. De nettowinst ging 24,6 miljoen omhoog naar 114,8 miljoen euro. Het orderboek steeg van 1,8 naar 2,2 miljard. […]

Het Belgische baggerconcern Deme heeft in 2008 een hogere omzet en meer winst geboekt. Ook het aantal orders steeg. Analisten hadden echter nog meer verwacht.
De omzet steeg vorig jaar van 1,3 miljard naar 1,5 miljard euro. De nettowinst ging 24,6 miljoen omhoog naar 114,8 miljoen euro. Het orderboek steeg van 1,8 naar 2,2 miljard.
Analisten reageerden teleurgesteld op de cijfers. Die hadden een hogere omzet en winst verwacht, vergetend dat met name in het Midden-Oosten een aantal projecten is uitgesteld. Het kostte de moeders van Deme, bouwer CFE en Ackermans 0x26 van Haaren elk voor 50 procent, wat beurswaarde.
Deme zelf heeft vertrouwen in de toekomst. Dat blijkt uit het investeringsprogramma waar afgelopen jaar door de directie twee megahoppers van elk 30.000 kuub aan zijn toegevoegd. Die moeten in 2011 operationeel zijn. Daarnaast staan op het programma onder meer nog vier snijkopzuigers en een valpijpschip.

Reageer op dit artikel