nieuws

‘Deel opbrengst Nuon naar Noord-Zuidlijn’

bouwbreed

De gemeente Amsterdam wil een deel van het geld dat zij ontvangt als energiebedrijf Nuon wordt verkocht aan het Zweedse Vattenfall, steken in de Noord-Zuidlijn. Dat heeft burgemeester Job Cohen van de hoofdstad gisteren gezegd. “Een deel van dat geld zullen we daaraan vast wel besteden. Maar niet alles”, aldus Cohen. Amsterdam kan met de […]

De gemeente Amsterdam wil een deel van het geld dat zij ontvangt als energiebedrijf Nuon wordt verkocht aan het Zweedse Vattenfall, steken in de Noord-Zuidlijn. Dat heeft burgemeester Job Cohen van de hoofdstad gisteren gezegd.
“Een deel van dat geld zullen we daaraan vast wel besteden. Maar niet alles”, aldus Cohen. Amsterdam kan met de verkoop van 9 procent van de Nuon-aandelen ongeveer 800 miljoen euro verdienen.
Onlangs bleek dat de aanleg van de Noord-Zuidlijn weer meer gaat kosten. De problemen bij station Vijzelgracht vergen een extra investering van 300 miljoen euro. De kosten van de metroverbinding waren aanvankelijk begroot op 1,46 miljard. De teller staat inmiddels op 2,4 miljard.
Cohen gaf gisteren aan ook een substantieel deel van de Nuon-opbrengst te willen besteden aan structurele maatregelen “zoals investeringen in duurzame energie”. Hij noemde geen concrete bedragen.

Reageer op dit artikel