nieuws

Circulatie

bouwbreed Premium

De nieuwe Rio-EcoB is een circulatiepomp voor verwarming, ventilatie, airconditioning en drinkwater. De pomp voldoet aan energieklasse A. Het lage energieverbruik komt onder meer door de kunststof waaier met driedimensionaal gebogen schoepen en de kleine spleet tussen de waaier en het bronzen pomphuis die waterverlies door interne lekkage beperkt. Een synchroonmotor met een permanente magneet […]

De nieuwe Rio-EcoB is een circulatiepomp voor verwarming, ventilatie, airconditioning en drinkwater. De pomp voldoet aan energieklasse A. Het lage energieverbruik komt onder meer door de kunststof waaier met driedimensionaal gebogen schoepen en de kleine spleet tussen de waaier en het bronzen pomphuis die waterverlies door interne lekkage beperkt. Een synchroonmotor met een permanente magneet drijft de pomp aan. Electronica genereert een draaiend magneetveld in de stator en regelt het toerental. Mede daardoor verbruikt de pomp zo’n 80 procent minder energie dan een ongeregelde circulatiepomp. Als optie levert de fabrikant er een LON/CAN-aansluiting bij die de pomp verbindt met een gebouwbeheersysteem.

Reageer op dit artikel