nieuws

Bouwproductie van VS duikelt onder miljard

bouwbreed

De bouwproductie in de Verenigde Staten is in januari onder de 1 miljard dollar uitgekomen met 986,2 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Handel. Het nieuwe cijfer betekent een daling van de productie met 3,3 procent ten opzichte van december toen de productie nog net boven de miljard dollar lag. Ten opzichte […]

De bouwproductie in de Verenigde Staten is in januari onder de 1 miljard dollar uitgekomen met 986,2 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van het ministerie van Handel.
Het nieuwe cijfer betekent een daling van de productie met 3,3 procent ten opzichte van december toen de productie nog net boven de miljard dollar lag. Ten opzichte van een jaar eerder is de daling ruim 9 procent.
Meest getroffen sector blijft de woningbouw waar de productie in januari net geen 300.000 dollar haalde. Een jaar eerder lag de productie nog dik boven de 400.000 dollar.
De afname van de totale bouwproductie kwam volledig voor rekening van de private sector waar de daling ten opzichte van een jaar eerder 14,1 procent bedroeg.
De overheden gaven juist 4,4 procent meer uit aan bouwprojecten. Uitschieters waren hier openbare veiligheid met een groeicijfer van 28,5 procent en kantoren waar 26,6 procent meer naar toe ging.

Reageer op dit artikel