nieuws

Bouwproductie eurozone slinkt met 9,1 procent

bouwbreed

De bouwproductie in de eurozone is in januari met 9,1 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met december 2008 steeg het volume met 1,3 procent. Opvallend in de cijfers van Eurostat is dat steeds meer landen niet in staat blijken tijdig gegevens aan te dragen bij het statistisch bureau van de […]

De bouwproductie in de eurozone is in januari met 9,1 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Vergeleken met december 2008 steeg het volume met 1,3 procent.
Opvallend in de cijfers van Eurostat is dat steeds meer landen niet in staat blijken tijdig gegevens aan te dragen bij het statistisch bureau van de Europese Unie. Italië, Griekenland maar ook Nederland en België bleven in gebreke.
Vergeleken met een jaar eerder zakte de productiviteit in Duitsland met maar liefst een kwart weg. De vraaguitval werd bij de oosterburen versterkt door de strenge winter. In Groot-Brittannië en Spanje slonken de activiteiten respectievelijk met 5,7 en 4 procent.
Polen en Roemenië zijn landen die in januari een grotere productie aan de dag legden. De volumes stegen in beide landen ten opzichte van januari vorig jaar met 9,1 en 7 procent.

Reageer op dit artikel