nieuws

Bouw prijst ingrijpen Janssen de Jong

bouwbreed Premium

De bouwwereld reageert positief op het harde ingrijpen van Janssen de Jong Groep naar aanleiding van de corruptiezaak rondom het bedrijf.

Hans Blankert, voorzitter van de Regieraad Bouw, betreurt de fraudeaffaire maar is te spreken over de aanpak van Janssen de Jong: “Dat het bedrijf nu maatregelen neemt is een goede ontwikkeling. Het geeft aan dat ook dit bedrijf van mening is dat dit niet kan, dat onoorbare zaken niet acceptabel zijn.”
De raad is ingesteld na de bouwenquête om een veranderingsproces in de bouw op gang te brengen. Blankert benadrukt dat deze fraudezaak geen structurele ontwikkeling is: “Ik durf overigens te stellen dat het hier een incident betreft. Er is geen sprake meer van gestructureerd vooroverleg in de bouw.”
Ook Theo van der Kuil, vice-voorzitter van de Aannemersfederatie Nederland en voorzitter van MKB Infra, benadrukt dat het om een incident gaat: “Het is erg vervelend dat mensen nu weer het idee hebben dat alles slecht is in de branche. Iedereen valt over de hele sector heen alsof de hele markt rot is. Dat is absoluut niet meer het geval.”
Van der Kuil vindt het optreden van het bestuur van Janssen de Jong sterk: “Het is uitstekend dat ze zelf in actie komen om te kijken wat er mis is in het bedrijf en zich zo kwetsbaar opstellen.”
“Natuurlijk is deze hele zaak slecht voor onze branche”, laat woordvoerder Glen Metselaar van Dura Vermeer weten, “Maar we kunnen toejuichen dat Janssen de Jong zélf ingrijpt. Dat is een duidelijk signaal: dit kan absoluut niet.”
Joop van Oosten, bestuursvoorzitter van BAM, is eveneens te spreken over het harde ingrijpen van Janssen de Jong, meldt zijn zegsman Arno Pronk. “Het kwaad moet bij de wortel worden aangepakt. Dit soort praktijken mogen we in de bouwwereld niet accepteren.”

Reageer op dit artikel