nieuws

Bouw Amsterdam Expo van de baan

bouwbreed Premium

De bouw van de Amsterdam Expo, een prestigieuze kunsthal aan de Zuidas, is van de baan. De veranderende economische omstandigheden heeft de gemeente Amsterdam doen besluiten het bouwplan op de lange baan te schuiven, zo heeft kunstwethouder Gehrels bevestigd. Bedoeling was een ‘grand palais’ van 100 miljoen euro te bouwen; een kunsthal voor de publiekstrekkers […]

De bouw van de Amsterdam Expo, een prestigieuze kunsthal aan de Zuidas, is van de baan. De veranderende economische omstandigheden heeft de gemeente Amsterdam doen besluiten het bouwplan op de lange baan te schuiven, zo heeft kunstwethouder Gehrels bevestigd. Bedoeling was een ‘grand palais’ van 100 miljoen euro te bouwen; een kunsthal voor de publiekstrekkers van de vier grote Amsterdamse musea. Het door Martijn Sanders, kunstverzamelaar en oud-directeur van het Concertgebouw, gelanceerde plan dateert van afgelopen najaar. Door het uitbreken van de kredietcrisis is er onvoldoende financieel draagvlak, meent de gemeente. ING was een van de grote investeerders.

Reageer op dit artikel