nieuws

Belang Oranjewoud in kunstgrasspecialist

bouwbreed

Oranjewoud neemt een meerderheidsbelang van 90 procent in het Noorse bedrijf PST Sport. Het ingenieursbureau uit Gouda gaf gisteren nog geen financiële details. PST Sport is gespecialiseerd in de engineering, realisatie en onderhoud van kunstgras voor verschillende sportdoeleinden. De onderneming is in Scandinavië een van de marktleiders. Volgens Oranjewoud-topman Gerard Sanderink past de overname bij […]

Oranjewoud neemt een meerderheidsbelang van 90 procent in het Noorse bedrijf PST Sport. Het ingenieursbureau uit Gouda gaf gisteren nog geen financiële details.
PST Sport is gespecialiseerd in de engineering, realisatie en onderhoud van kunstgras voor verschillende sportdoeleinden. De onderneming is in Scandinavië een van de marktleiders.
Volgens Oranjewoud-topman Gerard Sanderink past de overname bij de ambitie van het advies- en ingenieursbureau om uit te groeien tot “een grote speler” in de kunstgrasmarkt.
Eerder dit jaar nam het bedrijf al een belang in de Duitse kunstgrasspecialist Becker. Samen met Ten Cate is Oranjewoud bovendien eigenaar van kunstgrasproducent Edel Grass uit Genemuiden.
In een toelichting op de nieuwste acquisitie benadrukt Sanderink dat Oranjewoud ook in Scandinavië nog verder wil groeien. “Door de overname van PST Sport versterkt Oranjewoud zijn positie in de Scandinavische markt. De organisatie is voornemens deze positie verder uit te bouwen.”

Reageer op dit artikel