nieuws

Ballast moet door met cruisehaven

bouwbreed

Ballast Nedam en partner Per Aarsleff moeten verder met de uitbreiding van de cruisehaven op Sint-Maarten. Dat heeft de rechter bepaald. De combinatie waarin beide bedrijven voor 50 procent zitten, had ruzie met de havenbeheerder omdat bepaalde rekeningen niet werden betaald. Die deed dat niet, omdat bedragen werden gedeclareerd die niet door de opdrachtgever werden […]

Ballast Nedam en partner Per Aarsleff moeten verder met de uitbreiding van de cruisehaven op Sint-Maarten. Dat heeft de rechter bepaald. De combinatie waarin beide bedrijven voor 50 procent zitten, had ruzie met de havenbeheerder omdat bepaalde rekeningen niet werden betaald. Die deed dat niet, omdat bedragen werden gedeclareerd die niet door de opdrachtgever werden erkend. Het werk dreigde te worden stilgelegd.
De rechter heeft nu ingegrepen en uitgesproken dat de combinatie gewoon aan het werk moet blijven. Dat doet de combinatie nu ook.
Ballast Nedam wil geen commentaar geven. De bouwer wil slechts kwijt dat het werk op schema ligt en er overleg is met de opdrachtgever over de rekeningen. Het werk werd de combinatie in 2007 gegund. Het gaat om uitbreiding van de cruisehaven waardoor er per dag zes in plaats van vier schepen kunnen aanleggen.

Reageer op dit artikel