nieuws

Arcadis schuift aan bij Rijkswaterstaat

bouwbreed

Arcadis neemt voor de vernieuwing van 42 kilometer snelweg grotendeels het opdrachtgeverschap van Rijkswaterstaat over. Het proefproject levert het ingenieursbureau 11,3 miljoen euro op. Tijdens de test wordt onderzocht in hoeverre het Rijk bij een integrale aanbesteding zijn handen van projecten kan aftrekken. Wel blijft Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de regierol. Het project omvat de uitbreiding […]

Arcadis neemt voor de vernieuwing van 42 kilometer snelweg grotendeels het opdrachtgeverschap van Rijkswaterstaat over. Het proefproject levert het ingenieursbureau 11,3 miljoen euro op. Tijdens de test wordt onderzocht in hoeverre het Rijk bij een integrale aanbesteding zijn handen van projecten kan aftrekken. Wel blijft Rijkswaterstaat verantwoordelijk voor de regierol.
Het project omvat de uitbreiding van 42 kilometer snelweg van twee keer twee naar twee maal drie rijstroken. Onderhanden worden genomen de A12 Waterberg – Velperbroek, de A50 Valburg – Grijsoord en de A28 Zwolle – Meppel. De verbeteringen van de A12 en A28 staan op de spoedlijst van dertig projecten van verkeersminister Eurlings. Arcadis schat in dat met de nieuwe werkwijze aanzienlijke besparingen bereikt kunnen worden in zowel geld als tijd. Volgens de planning gaat volgend jaar de eerste schop de grond in.

Reageer op dit artikel