nieuws

Afnemende vraag zal ook aan Batenburg niet voorbijgaan

bouwbreed

Het Rotterdamse installatie- en handelsbedrijf Batenburg verwacht dat dit jaar de winst verder zal dalen als gevolg van een dalende vraag.

Dat heeft de onderneming donderdag na het sluiten van de beurs bekendgemaakt in een toelichting op de publicatie van definitieve jaarcijfers.
Batenburg zag vorig jaar de nettowinst met 9 procent afnemen tot 6 miljoen euro. Een concrete winstprognose voor dit jaar geeft het bedrijf niet. Volgens de Rotterdammers mag er echter van uit worden gegaan dat de resultaten zullen verslechteren. “De afnemende vraag naar handelsproducten en technische installaties en de verwachte prijsdruk zullen ook aan Batenburg niet voorbij gaan”, aldus het concern. “Met de huidige inzichten is het daarom realistisch te veronderstellen dat het resultaat in 2009 lager zal uitkomen dan in 2008.”
Batenburg spreekt de wens uit dat “het consumenten- en producentenvertrouwen spoedig weer de weg naar boven vindt en dat de financieringskrapte voor projecten en investeringen afneemt.”
De omzet van het installatie- en handelsbedrijf zakte vorig jaar met 6 procent tot 156 miljoen euro. De daling kwam geheel voor rekening van de installatietak. De grootste divisie van de onderneming leverde 10 procent omzet in en kwam uit op 102 miljoen euro. De handelspoot was goed voor 53 miljoen euro aan opbrengsten, 4 procent meer dan in 2007.

Zorgen

Of Batenburg de omzet dit jaar op peil kan houden, is allerminst zeker. “Op korte termijn baart het uitstellen van projecten in de industrie de meeste zorgen”, aldus de onderneming. “Verwacht wordt dat rond de zomer ook het werkaanbod in de utiliteitsbouw zal afnemen. De overheid zal een belangrijke rol moeten spelen bij het aanjagen van het economische herstel door investeringen in utiliteitsbouw en infrastructuur.”

Reageer op dit artikel