nieuws

Aedes in netwerk bevolkingsdaling

bouwbreed

Een aantal ministeries en maatschappelijke organisaties, heeft afgelopen week het Nationaal Netwerk Bevolkingsdaling (NNB) opgericht. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het netwerk wil meer aandacht voor de bevolkingsdaling, die in 2025 in de helft van de gemeenten wordt verwacht en zich volgens het ministerie in sommige delen van Nederland nu al voordoet. De […]

Een aantal ministeries en maatschappelijke organisaties, heeft afgelopen week het Nationaal Netwerk Bevolkingsdaling (NNB) opgericht.
Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken. Het netwerk wil meer aandacht voor de bevolkingsdaling, die in 2025 in de helft van de gemeenten wordt verwacht en zich volgens het ministerie in sommige delen van Nederland nu al voordoet. De bevolkingsdaling heeft onder meer gevolgen voor wonen en de woonomgeving.
Het NNB gaat scenario’s opstellen, kennisdelen en adviseren.
Minister Ter Horst en staatssecretaris Bijleveld van Binnenlandse Zaken hebben de Tweede Kamer een actieve aanpak van de bevolkingsdaling toegezegd. Aedes, belangenbehartigers van woningcorporaties, neemt deel in het netwerk.

Reageer op dit artikel