nieuws

Aantal Roemenen en Polen groeit gestaag

bouwbreed

Het aantal Polen, Roemenen en Bulgaren in Nederland groeit gestaag. Vooral Polen zijn hier steeds vaker werkzaam, blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar telde het bureau gemiddeld 80.000 Polen in Nederland. In 2006 waren dat er nog 47.000. Het jaar daarvoor 16.000. Veel Polen zijn in Nederland voor seizoenswerk. In september ligt meestal […]

Het aantal Polen, Roemenen en Bulgaren in Nederland groeit gestaag. Vooral Polen zijn hier steeds vaker werkzaam, blijkt uit cijfers van het CBS.
Vorig jaar telde het bureau gemiddeld 80.000 Polen in Nederland. In 2006 waren dat er nog 47.000. Het jaar daarvoor 16.000.
Veel Polen zijn in Nederland voor seizoenswerk. In september ligt meestal de piek. Vorig jaar telde het CBS in de zomer 93.000 Polen. In december was dat gedaald naar 80.000. In 2006 was een vergelijkbare daling zichtbaar.
Roemenen en Bulgaren zitten minder in het seizoenswerk. Het aantal Roemenen en Bulgaren lag afgelopen december, net als in september op 4.000. Dat is duizend werknemers meer dan het jaar ervoor. In januari 2006 werden er nog duizend Roemenen en Bulgaren in Nederland geteld.

Reageer op dit artikel